dijous, 1 de juny del 2017

Fira de Medi Ambient 2017 a l'IES Manacor: "Canvi climàtic, és hora d'actuar!"

Des de l'IES Manacor ens conten i mostren com va ser la seva fira del medi ambient:


Els passats 3 i 4 de maig s'ha duit a terme la Fira de Medi Ambient de l’IES Manacor. Aquesta és una activitat que va néixer amb l'objectiu de fomentar la cultura mediambiental i potenciar la defensa del medi, augmentant el coneixement d'aspectes ambientals que afecten la salut, el planeta i la qualitat de vida. Després de 12 anys de dur-se a terme, la Fira de Medi Ambient ja ha esdevingut tradició en el nostre centre.

Aquest any el tema central de la fira ha estat el CANVI CLIMÀTIC. La fira s'organitzà en diversos estands on els alumnes eren responsables de fer-ne les explicacions sota la supervisió del professorat. Entre les diferents activitats es realitzaren demostracions amb experiències pràctiques, es mostraren maquetes i models a diferent escala, es presentaren informacions sobre els temes treballats i es visualitzaren vídeos explicatius realitzats per l'alumnat.

Els objectius de la fira d’aquesta edició eren implicar i conscienciar l'alumnat envers el problema que suposa el canvi climàtic actual, analitzant la seva relació directa amb les activitats humanes i les implicacions de futur en diferents aspectes. A més, posar en valor les accions a dur a terme per lluitar contra el canvi climàtic.

Les temàtiques treballades i activitats que es dugueren a terme varen ser: l’efecte hivernacle, calculadora de CO2, acidificació i salinització dels oceans, pujada del nivell de la mar, meteorologia adversa, sequeres i plagues, extinció d’espècies, implicacions per a la salut i sobre l’economia, accions a nivell individual i col·lectiu per lluitar-hi en contra i microteatres.

Així mateix en el marc de la fira, dia 28 d’abril la Dra. Maria Antònia Jiménez Cortés, del grup de Meteorologia del departament de Física de la UIB, va impartir la conferència «Què és el canvi climàtic?» dirigida a alumnes de batxillerat i personal del centre.

Han visitat la fira els alumnes del nostre centre i alumnes de centres de primària de Manacor i Son Macià.

La fira ha estat organitzada per la Comissió de Medi Ambient de l’IES Manacor i hi han participat els departaments de Ciències Naturals, Socials, Física i Química, Orientació, Automoció, Comerç i Economia. Un any més, hem comptat amb la col·laboració econòmica de l’APIMA de l’IES Manacor.

També han col·laborat aportant material divers les organitzacions Amics de la Terra i Greenpeace. Hem d’agrair també a en Bernat Obrador Ricart com a exdirector de la Televisió de Felanitx i a IB3 Radiotelevisió de les Illes Balears, l’autorització per a la reproducció i subministrament del programa “Calabruix” dedicat als aiguats i les inundacions ocorregudes dia 6 de setembre de l’any 1989 i que afectaren el llevant mallorquí. Gràcies a tots per la vostra col·laboració.

Us deixam amb algunes fotografies:








 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!