dilluns, 29 de febrer del 2016

Idees per al Dia Internacional de l'Audició


El 3 de març se celebra el Dia Internacional de l’Audició, motiu per complementar l’entrada d'aquest bloc del 13/2/15 amb més materials educatius sobre contaminació acústica.



  • Com a activitat per practicar en silenci, els jocs de mímica poden ser una bona opció. Exemples aquí o aquí.


  • L'escola Rosella de Viladecavalls (Barcelona) pot ser un dels centres educatius que més treballen sobre la contaminació acústica. Tenen un bloc, So i soroll, dedicat al tema molt complet, on mostren totes les activitats que fan en aquest àmbit i on recullen recursos i documentació al respecte.

En aquest bloc trobareu desenes d’idees que podeu posar en pràctica fàcilment al vostre centre. Per exemple, en aquesta entrada veureu com “posen sabates” a les cadires perquè no facin renou en arrossegar-les. 


L’escola Les Ferreries de Palafolls han tengut una iniciativa semblant, però utilitzant pilotes de tenis o de pàdel.



  • Un altre portal a destacar és el del programa Educar para vivir sin ruido de l’Ajuntament de Madrid, per a la comunitat educativa. Inclou guies per al professorat, fitxes de treball, reculls de sons per treballar la discriminació auditiva, idees i propostes variades.
 

  • El programa d’educació ambiental Esto me suena de l’Ajuntament de Màlaga també inclou audiovisuals que complementen el material anterior. 




I per acabar, aquesta és la pàgina de l’OMS sobre el Dia Internacional de l’Audició.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!