dimarts, 22 de setembre del 2015

Fer de Mallorca un verger - Plant for the Planet


En pocs dies tendrem l'oportunitat de conèixer i escoltar Félix Finkbeiner a Mallorca, el creador del moviment infantil Plant for the planet (www.plant-for-the-planet.org)

 

Serà gràcies a la Fundació Educació per la Vida, que organitza el taller "Fer de Mallorca un verger", destinat a joves d'entre 12 i 18 anys, on se'ls mostrarà a plantar arbres per lluitar contra la desforestació i el canvi climàtic.

Tendrà lloc el dissabte 3 d'octubre de 2015 a les 9 h al Claustre de Sant Domingo de Pollença.

En el taller es treballaran accions en temes com:

  • Equitat climàtica: com es distribueix globalment la població, riquesa i emissions de CO2.
  • Retòrica: com parlar en públic i defensar les nostres idees. Normes de retroalimentació.
  • Com planificar accions per la Justícia Climàtica després del taller
  • Plantacions responsables: com realitzar una plantació d’arbres de forma sostenible.
Aquest taller està emmarcat dins unes jornades més àmplies, vegeu aquí el programa complet i el contacte per a inscripcions.

A continuació teniu més informació sobre Plant-for-the-planet:









Felix Finkbeiner (17 anys) als 9 anys s'inspirà en la història de la premi Nobel de la Pau Wangari Maathai, per desenvolupar la idea que els nins podien promoure la justícia climàtica mitjançant la plantació d'un milió d'arbres a cada país. Amb el suport de nins de més de cent països, Félix va llançar el 2007 la iniciativa infantil i juvenil Plant-for-the-Planet. El lema del pla és "deixa de parlar, comença a plantar".

Els nins estan treballant a tot el món per guanyar el suport d’escoles, mestres, famílies, caps d’Estat, empresaris i altres ciutadans.

Félix i el seu equip organitzen acadèmies (tallers d’un dia) en què els nins aprenen les eines i coneixements que necessiten per convertir-se en ambaixadors de la justícia climàtica i donar poder a altres nins, així com adults, per crear consciència sobre la necessitat de la sostenibilitat.

Plant-for-the-Planet ha nomenat més de 30.000 Ambaixadors del Canvi Climàtic fins ara i té com a objectiu augmentar aquesta xifra a un milió el 2020. A causa dels esforços dels nins de Plant-for-the-Planet, el nombre d’arbres plantats s’espera que augmenti a 1.000 milions (150 arbres per persona) per a l’any 2020.

Al desembre de 2011, el PNUMA va lliurar la responsabilitat de la Campanya de Mil Milions d’Arbres als nins de Plant-for-the-Planet. Ara, els nins són responsables del comptador oficial global d’arbres.

Fulletó en espanyol


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!