dijous, 8 de gener del 2015

Aplicacions mòbils sobre natura


Les noves tecnologies ràpidament es van adaptant a nous usos, i de cada vegada s'estan introduint més en l'estudi i coneixement de la nostra natura. Per posar alguns exemples propers, vegeu aquestes quatre aplicacions per a mòbils i tauletes:

  • Watch About! És una eina que et permet reproduir guies turístiques amb contingut multimèdia. Actualment hi ha guies per als itineraris del Parc Natural de la Península de Llevant (Artà), per a la Ruta de Pedra en Sec i per als municipis d'Andratx, Sóller i Valldemossa. Sense necessitat de disposar d'una guia en paper, podrem rebre les explicacions més rellevants del lloc que estam visitant. Quan ens aproximam a un "WatchPoint", o un punt senyalitzat, gràcies al GPS rebrem un avís i podrem reproduir el contingut, que pot ser vídeo, foto, àudio o text, sobre aquell lloc. Si no hi ha cobertura, també es pot descarregar prèviament el contingut.

  • Aves de España. Presentada per SEO/BirdLife, és una joia per als observadors d'ocells. Permet identificar més de 550 espècies d'ocells, la majoria amb enregistraments dels seus cants. Els noms dels ocells estan en cinc idiomes (castellà, català, gallec, basc i anglès). L'inconvenient és que ocupa molta memòria (272 Mb).


  • Arbolapp. Aquesta aplicació permet identificar 118 espècies d'arbres de la península Ibèrica i les Illes Balears. Està elaborat pel Real Jardín Botánico del CSIC. Cada espècie compta amb un mapa de distribució, una breu descripció, fotografies i il·lustracions. No requereix connexió a internet, i per tant és útil durant les sortides a la natura.



  • Guía de árboles. No és tan completa com l'anterior, però també serveix per identificar la majoria d'arbres de Catalunya, País Valencià i les Illes Balears. És una clau de classificació senzilla, a partir de caràcters fàcilment visibles de l'arbre. Quan l'hem identificat, ens remet a una pàgina web amb informació i imatges d'aquell arbre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!