dilluns, 10 de novembre del 2014

Ja heu provat la Tigatrapp?

Com vàrem explicar en un post anterior (El moscard tigre ja és aquí), s'ha engegat un projecte de participació ciutadana per detectar la presència i expansió del moscard tigre, una espècie invasora que al 2012 arribà a Mallorca i es va estenent de cada vegada a més pobles.

El projecte s'anomena Atrapa el Tigre, i una de les formes en què la gent pot participar és mitjançant l'aplicació per a mòbils anomenada Tigatrapp, que ja vos havíem anunciat. Aquesta aplicació ja està disponible a les Illes! De fet, podem veure com al mapa ja apareixen dades que els illencs han enviat a través de l'aplicació.




Com funciona?

  1. En primer lloc s'ha d'instal·lar Tigatrapp al mòbil o tauleta, com faríem amb qualsevol aplicació.
  2. En el cas que trobem un moscard tigre, li hem de fer una foto. Llavors, a través de l'aplicació, enviarem la foto, i quedarà enregistrat el lloc des d'on l'enviam. També podem enviar fotos de possibles llocs de cria del moscard.
  3. Al mapa en temps real apareixerà un punt amb la localització de la foto que hem enviat. Després, aquestes fotos s'han de validar per comprovar que es tracta realment de moscard tigre. La validació de les fotos és també un procés participatiu, al que podeu accedir mitjançant la plataforma Crowdcrafting.


Al web http://atrapaeltigre.com trobareu més detalls de com reconèixer el moscard, com fer-li una bona foto, quins són els possibles llocs de cria, etc. Aquest projecte, que posà en marxa el CSIC de Blanes (juntament amb altres institucions, com la UIB), té un gran component divulgatiu, i es fomenta la cultura científica en temes de salut pública i d'ecologia. 


Per altra banda, els centres educatius de Mallorca podeu sol·licitar xerrada a l'aula sobre el moscard tigre. Trobareu més informació a la guia de recursos i activitats d'educació ambiental2014-2015


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!